Hamarøy IL's Klatregruppe ble etablert i 2005. Vi har en innendørs klatrevegg i Hamarøyhallen for klatring på topptau og led. Her finnes dessuten en buldrearena. I tillegg har vi Sleppen, et utendørs klatreområde ca. 3 km før Skutvik. Anlegget ligger ved Fjellvatnet, og her finns en flott gapahuk, gode teltplasser og en utedo. Området er delvis tilrettelagt for funksjonshemmede.

Klatregruppa har en tid arbeidet med et nytt og spektakulært klatrefelt ved Nordland. Feltet ligger ved havet, ikke langt unna Sørdal, og heller ikke så langt unna Hamarøyskaftet. Selv om det ennå gjenstår noe arbeid er det boltet 16 ruter i feltet. I tillegg finnes det mange ruter på egne sikringer, den lengste på 3 taulengder.

Feltet ble i fjor besøkt av Adam Ondra og det ble bl.a. filmet herfra i hans siste filmprosjekt Change som slippes i september. Filmen er et samarbeid med Norges Boltefond og viser klatring flere steder i Norge. Det ble også filmet fra Gjerdalen, et annet klatreparadis i Hamarøy! Se teaseren på: http://www.change-movie.com/ Biten fra Gjerdalen kommer etter ca 19:30 minutter. En senere teaser viser mer fra Hamarøy og klatrefeltet på Nordland. Vi venter i spenning på resten!

 
Rappellering på Sleppen - kortrappellen.