Velkommen til hjemmesiden vår

 

Gi gjerne tilbakemeldinger og tips ved å bruke gjesteboka vår!

Litt om lagets historie, aktiviteter og anlegg.

Hamarøy Idrettslag ble stiftet 1. oktober 1937. Møtet ble avholdt i ungdomshuset på Vassmyra om kvelden og de 4 som møtte fram ble lagets første styre:
Thor With (formann og treningsleder), Georg V. Olsen (sekretær og kasserer),
Kristian Herseth (materialforvalter) og Roald Andersen (styremedlem).
Lagets opprinnelige navn var Viking. Det ble vedtatt lover samt besluttet at fotball, ski og skøytesport var de idrettsgrener man skulle konsentrere seg om til å begynne med. 16. november 1939 skiftet laget navn til Hamarøy Idrettslag.
(Kilde: Heftet 50-årsjubileum Hamarøy IL, 1987).

I dag, 80 år etter, er hovedaktivitetene i laget først og fremst fotball, innebandy, sykkling og klatring. I tillegg har vi barneidrett/allidrett fra 0 - 6 år. Trimkassene på Veten, Bleiåsen, Olsbu og Tuvatoppen er også populære for liten og stor.

På anleggsiden har vi lysløyper ( 2 km og 3 km) ved Hamarøyhallen. Idrettsparken i Hersethskogen har gress- og kunstgressbane, og her finner en dessuten idrettslagets klubbhus. I tillegg finnes det et Skate/BMXanlegg og en isflate her også. På Sleppen ved Skutvik har klatregruppa et flott utendørs klatreanlegg. I tillegg har gruppa et anlegg på Nordland.  Klatregruppa har også en innendørs klatrevegg i Hamarøyhallen. Hamarøyhallen er forøvrig viktig for idrettslagets treninger, turneringer og arrangement. Idrettslaget har dessuten to orienteringskart: Oppeid og Veten.